Blog van Lena

20km: van op de zijlijn

Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) warmt zich al een beetje op voor de volgende editie van de 20km door Brussel: 27 mei 2012.

We zoeken natuurlijk zo veel mogelijk geengageerde lopers. Ons objectief 150 lopers aan de start krijgen. Dus ben je sportief en ga je de uitdaging aan stuur dan een mailtje naar 20km@g3w.be. G3W zorgt voor de inschrijving van heel het team.

intal op Vizzi.be

Vandaag gaat VIZZI.be online.  Vizzi is een online videotheek voor materiaal over Noord-Zuid, ecologie en
samenleving. Zeg maar: de iTunes-storeTM voor programma’s, afkomstig van ngo’s, vierdepijlerorganisaties, onafhankelijke documentairemakers en productiehuizen.

Smullen, dansen en stappen voor het goede doel

Bij intal en Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) is het voorjaar altijd een bijzonder drukke periode.

Cuba, waar kritisch zijn kan en moet!

Terwijl ik vroeger veel intensiever met Cuba bezig was en er nu veel minder tijd voor is, blijft berichtgeving uit Cuba me altijd wel boeien. Vooral als de president de natie toespreekt. De speech van 18 december van Raul Castro is ongemeen kritisch en scherp. Veel westerlingen denken vaak dat in Cuba alles mooi glad wordt gestreken en er voor kritiek weinig plaats is. Als je deze speech leest dan merk je meteen dat niets mi

20% zweet / 80% solidariteit

Een nieuw Jaar vol goede voornemens, wie weet wel sportieve!

Geef het Zuiden ook een cadeau!

Geneeskunde voor de Derde Wereld partner van intal, heeft zijn site in een nieuw jasje gestoken. Neem gerust eens een kijkje! Je kan voortaan ook online een gift doen. 

24 intallers, 20km, 30 mei

Nog 6 weken en dan is het weer zover, 30 mei, de 20km door Brussel. Een massa evenement met maar liefst 30.000 lopers dit jaar. Hopelijk geraken ze zonder veel moeite gestart door die triomfboog daar aan het Jubelpark.

Paaseitjes voor Cuba, een blijk van solidariteit

De Paascampagne van Geneeskunde voor de Derde Wereld is ondertussen op kruissnelheid gekomen. Nog goede 3 weken te gaan om de meer dan 5000 zakjes paaseitjes buiten te krijgen.

De opbrengst van de campagne gaat dit jaar naar de vakbond van gezondheidswerkers van Villa Clara. Ze willen met het geld hun lokaal opknappen en beter uitrusten.

11.545 € voor Filippijnse partner dankzij Ello Mobile

Fondsenwerven is niet altijd een makkie, zeker niet in crisis tijden. Inventief zijn is de boodschap. We hebben de klassieke mailings naar bestaande donateurs, een paascampagne, verkoop van lekker Taybeh bier voor onze Palestijnse partner HWC en er is Ello Mobile. Dit is zowaar de gemakkelijkste manier om fond

de 20km van G3W: met 100 aan de start

Op 1 maart starten de officiële inschrijvingen van de 20km door Brussel. Dit jaar staan er maar liefst 30.000 lopers aan de start. Elk jaar is het een stormloop en zijn het aantal plaatsen meteen volzet. Snel zijn is dus de boodschap.

Inhoud syndiceren