Blog van leen swinnen

De communistische jeugd van Cochabamba

Cochabamba, de ‘jota’ – de jeugdafdeling van de PCB, Partido Comunista de Bolivia – zat 17 juli

Bezoek aan vakbond in Cochabamba

Bezoek aan vakbond in Cochabamba - zaterdag 17 juli 2010:

We namen Cochabamba op in het reisschema, omdat Evo Morales uit deze regio afkomstig is. Met ons bezoek aan de vakbond willen we te weten komen wat hun grootste verwezenlijkingen zijn, op welke knelpunten ze stuiten en wat ze van het beleid van Evo vinden.
Federacion Unica de Trabajadores y Campesinos de Cochabamba - (Eengemaakte federatie van arbeiders en landbouwers).

Iber aan het woord

Iber onze chauffeur waar we de voorbije dagen vele uren in de bus mee doorbrachten is niet de meest luidruchtige man. Deze man uit Santa Cruz haalde een waar huzarenstukje uit door ons met zijn bus door onverharde, met putten en stenen gekenmerkte wegen naar de Ruta del Che te loodsen.

Onderweg moest de chauffeur regelmatig wegentax betalen. Luc stelde zich de vraag wie deze wegentax int. Uiteindelijke zijn we met de vraag naar Iber getrokken. Het begin van een boeiend gesprek met onze chauffeur over het proces in zijn land en wat dat voor hem betekent.

Brigada médico cubano

Woensdag 14 juli: Bezoek aan een Cubaanse medische delegatie

Om de lavanderia te bezoeken waar het lichaam van Che werd getoond in 1967, moeten we het terrein op van het Hospitaal Senor del Malta. Onze gids vertelt ons dat daar Cubaanse dokters werken. Meer informatie hadden we niet nodig om contact te zoeken met de coördinator van de Cubaanse brigade en ’s avonds gingen we bij hen op bezoek.

Ruta del Ché

Santa Cruz de la Sierna, tweede belangrijkste stad van Bolivia. Geen krotten in het centrum, geen bedelaars, vele Japanse, Koreaanse en Amerikaanse wagens. Het openbaar vervoer is een vloot minibusjes, oud maar niet gevaarlijk versleten of volgestouwd met mensen die buitenhangen en teveel bagage op het dak. We eten ’s avonds in een modern westers fastfoodrestaurant dat stampvol zit: Bolivianen houden er een verjaardagsfeestje, gezinnen met kinderen eten grote ijsjes, jongeren drinken samen een glas of trakteren hun lief.

Bolivia Cambia

Met 16 wereldreizigers zijn we in Bolivië, van 12 juli tot 31 juli.

Hier kan je echo's van onze reiservaringen volgen.

 

Inhoud syndiceren