Blog van Lars

Impeachment of a President

On July 21st, a group of 27 people, amongst which were leaders of progressive movements, members of the clergy, lawyers, congressmen and other high-profile figures filed an impeachment complaint against President Aquino. If you've always wanted to impeach a president yourself, here's a simple 5-step program you can follow.

Solidarity with Gaza in the Philippines

Today (July 18 2014), the Filipino massmovement organized a solidarity protest as a reaction of the Israeli attacks on Gaza. Even though the country is paralyzed after it was hit by Typhoon Glenda, we managed to gather about 200 people to protest. Represented were trade unionists, health workers (some of which have hosted Palestinian exposurists), international delegates from USA, South-Korea, Cambodja and Belgium, human rights activists and religious groups.

Blair over ISIS in Irak: "Wij hebben deze Irak-crisis niet veroorzaakt"

Het is niet omdat je in de Filippijnen zit, dat je geen ander nieuws meer kan volgen. Zo werd ik vandaag verrast door deze mededeling van Tony Blair, Brits premier ten tijde van de Irak-oorlog in 2003: "The reality is that the whole of the Middle East and beyond is going through a huge, agonising and protracted transition. We have to liberate ourselves from the notion that ‘we’ have caused this. We haven't. We can argue as to whether our policies at points have helped or not; and whether action or inaction is the best policy and there is a lot to be said on both sides.

Hoe informeer je de mensen in de Filipijnen dat er een betoging is?

Het leven van de activist in de Filipijnen, het is een speciaal beestje. In België circuleren betogingsoproepen gewoonlijk via het internet, via mailinglijsten, en mond-aan-mondreclame. In de Filipijnen heeft een groot deel van de bevolking geen internet...dus wat doe je om hen te bereiken? Simpel. Je plaatst een geluidsinstallatie op het dak van een wagen, neemt stapels flyers bij de hand en trekt doorheen de wijken. Een MPT (Mobile Prep Team) noemen ze dat.

Welcoming Obama in the Philippines.

 Soms is het grappig hoe de dingen lopen. Na het bezoek van Barack Obama aan België, waar intal tegen protesteerde, komt hij naar...de Filippijnen! We zijn bij Bayan dan ook in volle voorbereiding voor z'n bezoek, zowel inhoudelijk als praktisch. Voor de inhoudelijke eisen van de Filippijnse progressieve beweging kan ik aanraden om dit artikel te lezen, waarin de Secretary-General van Bayan, Renato Reyes, helder weergeeft wat er op het spel staat voor de Filippijnse bevolking.

"Noynoy! Aquino! Disaster President!"

Mabuhay uit het snikhete Manila!

De onbeantwoorde vraag: 'Wat na de interventie?'

Terwijl in het Britse Parlement geen meerderheid werd gevonden om een militaire interventie te starten, en het Amerikaanse Congres nog steeds wacht op de beloofde 'slam dunk' van bewijzen van schuld aan de gifgasaanval van het Syrische regime, blijven opiniemakers pleiten voor een aanval op Syrië. Ga er de opiniepagina's van de krant er maar op na, of kijk naar nieuws- en duidingsprogramma's: de ene na de andere politicus of expert pleit voor een interventie.

Intal & Media: VRT Journaal

 De laatste week haalde intal tot twee maal toe het VRT-journaal met succesvolle acties. Eerst werd de actie van intal Antwerpen tegen het optreden van Tzahal, het orkest van het Israëlisch leger, uitgebreid belicht. Dit weekend kreeg ook de manifestatie in solidariteit met Gaza een kort stukje in het Journaal.

Beide stukjes werden op Youtube geplaatst, opdat ze ook buiten België bekeken kunnen worden. Gelieve ze te delen!

Flashmob for Peace @ Manifiësta: de voorbereidingen.

Met nog minder dan twee weken te gaan voor Manifiësta, worden alle onderdelen van het intal-programma op punt gezet. Natuurlijk kon onze "Flashmob for Peace / Stop NATO before it's too late" - actie niet achterblijven. 

Na een oefening op het vormingsweekend voor verantwoordelijken en een laatste vergadering om alles op punt te zetten, zijn Rasmussen & co er helemaal klaar voor om Bredene in te palmen. Meedoen? Schrijf je in!

De machteloosheid van een Minister-President

Tijdens de blok 's ochtends de krant lezen kan ontspannend zijn. Maar de laatste tijd word ik er steeds vaker regelrecht kwaad van. Bijvoorbeeld door het onderstaande stukje dat ik las in De Morgen vandaag (6/06/12) onder de kop "Muur".

Inhoud syndiceren