Intal op het World Social Forum - deel 2

De tweede dag schoten we nog vroeger uit de startblokken om het eerste dagreccord op z’n minst te evenaren. Met twee interviews voor het begin van de eerste plenaire vergadering – iemand van Tanzania en Argentinië – zaten we al meteen goed op schema.

Ondertussen begon de universiteit – die gisteren nog relatief dunbevolkt was - vol te stromen met mensen die vanuit alle uithoeken van de wereld naar Tunis kwamen voor het hoofdevenement van deze week: het World Social Forum. Nog voor de samenvattende punten van de verschillende werkgroepen de revue waren gepasseerd, kwamen we in contact met een groep enthousiaste jongeren – vermoedelijk in hun enthousiasme wat verloren gelopen - uit een land dat nog geen land is: Western Sahara. Hoewel deze niet op ons lijstje stond, hebben we geen seconde getwijfeld om het verhaal van de jonge Dadah (in traditionele klederdracht) in te blikken. De vertaling zal het nog moeten uitwijzen, maar vermoedelijk krijgen we in het interview het verhaal over hun strijd tegen de – volgens hun illegale – extractie van olie in hun land (meer info zie: site www.wsrw.org). Met nog een laatste interview met Augustine uit Kameroen klokten we vandaag opnieuw af op vier interviews.

Taxi!! Na een tussenstop in het hotel om het filmmateriaal in veiligheid te brengen en onszelf een extra laagje waterdichte kledij te voorzien -  anticiperend op de samendringende regenwolken – zette de taxi ons zo goed als in de openingsmanifestatie af. Er liepen 5000 mensen van over de hele wereld mee om te manifesteren tegen alle uitingen van terrorisme. De mars kleurde: ’Je suis Bardo’.

  

No votes yet