Blog van ellly

Update van exposurista Delphine (Manilla)

 

First day in Manilla (collective writing of intal expo group)

After 20 hours on the plane, we have arrived safely, a bit tired but really excited!  Elly was waiting for us with a jeepney (typical jeeps) and philipinos bananas! Our driver got lost and took 2hours to find the hostel (joke of Ghassen, it only took 10minutes...). The hostel is great and has air conditionning, what else do we want?!

Benefiet-brunch met Emmi De Jesus, secretaris-generaal van de filippijnse intal-partner Gabriela.

Iedereen uitgenodigd deze zondag, 8 februari, voor een benefiet-brunch ten voordele van de Filippijnen. 

Emi De Jesus, secretaris-generaal van GABRIELA is op tour door Europa om uitleg te geven bij de 25ste verjaardag van de vrouwenorganisatie Gabriela.   Net als de leiders die aan het woord kwamen in de -overige zeer knappe- BBC-reportage onlangs op de VRT (Vranckx) kan zij knap vertellen over de strijd van het filippijnse volk.  Een strijd tussen arm en rijk.  

Repro-health in de Filippijnen.

Repro-health' situatie in de Filippijnen.
De laatste maanden is er politieke consternatie over 'repro health' in de Filippijnen.  'Repro-health' wordt gedefinieerd als een 'staat van volledige fysiek,  mentaal en sociaal welbevinden – en niet enkel de afwezigheid van ziekte – wat betreft het voortplantingsapparaat, zijn/haar functies en processen.'  Deze term kwam in zwang na de Internationale Conferentie over Bevolking en Ontwikkeling.  Het is een beetje bizar om 'welbevinden' te beschouwen orgaansysteem per orgaansysteem en bovendien is er geen nederlandse vertaling voor 'repro-health' maar grosso modo komt het neer op  goede gynecologisch zorgen, bewustzijn over sexualiteit,  contraceptie, veilige zwangerschap en bevalling, zorg voor pasgeboren kind en moeder, etc.

Inhoud syndiceren