Blog van Tom Van Looveren

Integratie met de Healthsector

Sinds 1992 heerst er een budgetvermindering vanuit de overheid naar de hele gezondheidssector. Sinds 1992 gaat de overheid er van uit dat de gezondheid in de handen van de mensen moet liggen en niet in de handen van de overheidsbudgetten.

Integratie met KMP, de nationale boerenvakbond

Ongeveer 75 procent van de totale bevolking van de Filipijnen woont op het platteland en bewerkt een stuk land op vaak prehistorische wijze. Desondanks het een agricultureel land is een het merendeel van de bevolking bestaat uit boeren, subsidieerde de Filipijnse overheid de landbouw bijna niet. Hierdoor worden de lokale boeren gedwongen om nog steeds al de landbouwprocessen manueel te verrichten.

Integratie met de NGO Migrante International

De Filipijnen is de vierde grootste exporteur van werkkrachten. Momenteel werken er meer dan 10 miljoen Filipijnen in het buitenland. Dat is meer dan 10 pro cent van de totale bevolking. Elke dag verlaten er gemiddeld 4000 werkkrachten het land om hun ‘geluk’ in het buitenland te zoeken.

International solidarity mission Hacienda Looc

De eerste twee weken van mijn stage ben ik in Manilla gebleven. Het gaf me de tijd om even te acclimatiseren en de drukte en gekte van deze miljoenenstad “gewoon” te worden. Tijdens deze periode heb ik ook kennis gemaakt met de verschillende transport mogelijkheden in Manilla. Je hebt hier drie verschillende metrolijnen, die een 15 tal meter boven de drukste wegen van Manilla voorbij scheuren.

De eerste weken in Manila

Op 26 januari kom ik eindelijk aan in de Filipijnen. Omdat ik via Bangkok ben gevlogen en besloten heb om via Bangkok met een Aziatische lowcostmaatschappij door te vliegen kom ik aan in Clark international airport, een 70 km ten noorden van Manilla.

Inhoud syndiceren