Paaseierencampagne goed en wel, maar hoe pak je dat het best aan?

Een ding is zeker, vraag niets aan je vrienden, kennissen, klasgenoten, …
en je hebt 100 % kans om 0 eieren te verkopen.


p>Eén ding is zeker: vraag niets aan je vrienden, kennissen, klasgenoten,… en je hebt 100% kans om 0 eieren te verkopen.

Het kan echter ook anders. Heb je een familiefeest, komen er vrienden over de vloer, volg je Spaanse les, flamencodansen of bloemschikken, dan is succes gegarandeerd.

Om het eenvoudig te houden, vraag de omstanders of ze net als jij een gezondheidsproject in Cuba willen steunen. Aan de hand van de folder geef je wat meer uitleg over de langdurige blokkade tegen Cuba, de hoge kost die de Cubaanse overheid hierdoor voor medische apparatuur moet betalen, en je zal verbaasd staan van de positieve reacties die je krijgt. Deze techniek werd zaterdag 5 maart met succes toegepast op de Cuba-dag en tijdens het tweede 'Carnaval des Peuples' in Brussel.

Ben je in een groep, maar twijfel je of de paascampagne succes zal hebben, spreek dan eerst iemand aan die al in Cuba geweest is, die Spaans spreekt, … Eenmaal één persoon uit de groep overtuigd, gaat het groepsgevoel spelen en zijn de anderen gemakkelijker te overtuigen.

Zit je in de Arabische les, de tennisclub of op je werk en denk je dat je de mensen niet kan overtuigen om Cuba te steunen in de strijd tegen de blokkade, dan speel je best in op de smaakpapillen. Je begint op een nonchalante manier aan een melkchocolade ei te peuzelen, goed wetend dat dit de aandacht van de omstanders zal trekken. Je laat een stukje van de chocolade proeven en tegelijkertijd bied je een zakje van 5 paaseieren aan. Je zal merken dat de campagne tegen de blokkade toch bijval krijgt en ook deze mensen kan overtuigen om een zakje te kopen.

Laat ons ook jouw ervaringen weten, en succes met de paaseierenverkoop!