Op solidariteitsreis naar Palestina met intal!

1-15 juli 2017 - Schrijf je in voor 30 april


Deze zomer organiseert intal een solidariteitsreis van twee weken naar Palestina. Op het programma tal van ontmoetingen met organisaties en een bezoek aan verschillende plaatsen zoals Jeruzalem, Bethlehem en Hebron, Ramallah, Haifa en Nazareth. Schrijf je nu in!


Over de reis

Voor de Palestijnen is 2017 een belangrijk jaar. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Britse regering met de Balfour-verklaring eenzijdig de vestiging van een joods nationaal tehuis in Palestina beloofde, 70 jaar geleden dat de Verenigde Naties in een verdelingsplan 55% van Palestina toewezen aan Joodse kolonisten, en 50 jaar geleden dat Israël de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem, Gaza en de Golanhoogvlakte bezette tot op vandaag.

Intal is solidair met de Palestijnen in hun strijd tegen bezetting en voor het recht op terugkeer. Daarom steunen we de wereldwijde BDS-campagne (boycot, desinvestering en sancties). Dit jaar voeren we campagne tegen het Europese onderzoeksproject Law-Train, waarin de KULeuven en de Belgische FOD Justitie samenwerkt met de Israëlische veiligheidsdiensten.

Tijdens ons verblijf krijgen we via tal van ontmoetingen met jongerenorganisaties, studentenbewegingen, vakbonden, lokale ngo's, solidariteitsgroepen... een idee van wat het voor de Palestijnen betekent om onder bezetting en als tweederangsburger te leven (denken we maar aan de checkpoints, de Apartheidsmuur, de kolonies die almaar meer Palestijnse grond afneemt). Maar er is uiteraard ook ruimte voor de Palestijnse cultuur en de overheerlijke Palestijnse keuken.

Tijdens de reis doen we ook inspiratie op over hoe we ons na onze terugkeer zinvol kunnen engageren. We verzamelen getuigenissen en materiaal die onze campagne in België kunnen voeden.

Wat bieden we je aan?

Met ondersteuning van G3W bieden we je:

 • een degelijk voorbereidingstraject
 • begeleiding en omkadering ter plaatse
 • een intensief maar boeiend programma

Wat verwachten we van jou?

 • Je dient je kandidatuur in via dit formulier vóór 30/04
 • Je kan langskomen voor een intakegesprek vóór 06/05
 • Je neemt deel aan het voorbereidingsweekend op 6-7/05.
 • De solidariteitsreis is geen vrijblijvende ervaring. Je bent bereid om je na de reis te engageren in solidariteit met Palestina: je werkt mee aan de campagne, je getuigt over je ervaring, je organiseert een fondsenwervende activiteit,...
 • Je spreekt vlot Engels.

Praktisch

 • Periode: van 1 tot 15 juli
 • Aantal deelnemers: maximaal 10 deelnemers
 • Richtbudget: € 700 (voorschot van € 300 te storten vóór 15 mei) - budget berekend op €50 per dag.
   Inbegrepen: vervoer ter plaatse, overnachtingen & maaltijden
   Niet inbegrepen: vliegtuigticket & reisverzekering, persoonlijke uitgaven
 • Voorbereiding: het voorbereidingstraject bestaat uit 1 weekend en 1 af te spreken avond
   6 en 7 mei: vorming en programma
   eind mei-juni: 1 avond praktische voorbereiding, datum te bepalen

Inschrijven

Schrijf je in vóór 30 april via dit online formulier. Zodra we je kandidatuur ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek.

Info

Voor meer info of vragen kan je terecht bij Lars: lars@g3w.be


Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met G3W-M3M