Livni ontvangen, burgers gearresteerd


Woensdag 21 januari verzamelden een duizendtal mensen op het Schumanplein. Maar niet iedereen bereikte de plaats van afspraak. Ze dachten geweldloos maar krachtig te protesteren tegen de aanwezigheid van Livni, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, in Brussel.


Terwijl de inwoners van Gaza hun doden begraven (1350) en hun gewonden verzorgen (4000) als gevolg van de slachtpartij van het Israelische leger, haasten de Europese Ministers zich om een lid van het kernkabinet van de Hebreeuwse staat te ontvangen.

De enige zinnige en menselijke politiek van een democratische staat tegenover Israël kan maar een politiek van sancties zijn. De Israëlische verantwoordelijken moeten veroordeeld worden voor oorlogsmisdaden op basis van rapporten van het Rode Kruis of van Amnesty international. De Israëlische bezettende Staat, die alle wetten van het humanitaire en internationale recht met de voeten treedt, mag niet meer genieten van de gedoogzaamheid en de ongestraftheid van onze regeringen. Dat is het wat de betogers van woensdagavond wilden uitdrukken.

Verschillende tientallen van hen zijn manu militari opgepakt door de politie. Intal is verontwaardigd door die arrestaties. Onze Staat drukt de hand van een Minister die mee verantwoordelijk is voor de dood van 1350 personen en hij houdt de burgers aan die kalm betogen daartegen. Dit is tekenend voor onze democratie.

De foto’s zijn van José Gregorio, met onze dank.
 

 José Gregorio

 

Perverse dubbele standaard & hypocrisie

De 'Belgische staat' heeft zich naar mijn mening al meerdere keren schuldig gemaakt aan een perverse dubbele standaard als het gaat over Palestijnse (kinder)levens die blijkbaar nauwelijks meetellen (dehumanisering in full effect - dat dit uitstekend werkt wisten hitler en zijn nazi's ook al!) en het internationaal recht/de mensenrechten die straal worden genegeerd!
- "Israel must be judged at the International Criminal Court - Universal petition" via BrusselsTribunal.org: http://www.tlaxcala.es/detail_campagne.asp?lg=en&ref_campagne=10.
- Groene motie ivm wapenhandel: http://blog.vrede.be/?p=124

Artikel over repressie: http://www.bloggen.be/yechouroun/archief.php?ID=181704
Artikel over onze reactionaire politici & hypocrisie van de Gucht die blijkbaar de Palestijnse kinderen heeft gedumpt in een gesloten centrum en die op zijn site oproept tot investeringen!
http://www.bloggen.be/yechouroun/archief.php?ID=181704

Video over protest - vanaf ongeveer 24e minuut komen betogers aan het woord: http://www.mediane.tv/evenements/37-evenements/100-tzipi-livni-islam-man...