Een ontmoeting met Angelica en haar mama

Op zondag 28 oktober hebben wij in de lokalen van Intal Angelica en haar mama Anna ontvangen. Op het menu van de avond: Colombiaanse specialiteiten door Ligia klaargemaakt, een familiale sfeer, een beetje nostalgie naar Latijns-Amerika, discussies over Equator en over de situatie van mensen zonder papieren in België.


Angelica ontdekt de tekeningen van de kinderen van Cuenca. Foto Valerie Griez.Angelica ontdekt de tekeningen van de kinderen van Cuenca. Foto Valerie Griez.Anna en Angelica, van Ecuatoriaanse nationaliteit, stonden deze zomer in het brandpunt van de actualiteit, nadat zij met uitwijzing werden bedreigd. Tijdens de avond hebben wij hun enkele honderdtallen steunbrieven en tekeningen overhandigd (neen, wij overdrijven niet!) van kinderen van drie scholen in Cuenca, in Equator. Er waren eveneens brieven geadresseerd aan onze 'Señor presidente de Belgica' om hem te vragen Angelica niet van haar vrijheid te beroven en hem tegelijkertijd te herinneren aan de elementaire rechten van de kinderen.

Alle tekeningen werden samengebracht op initiatief van Ecuatoriaanse NGO Niño a Niño. De getuigenissen van de kinderen werden gefilmd, wat een ontroerende reportage opleverde voor onze genodigden. De vereniging Niño a Niño - die deel uitmaakt van de Beweging voor de Gezondheid van de Volkeren- Latijns Amerika - werkt vooral voor een beter onderwijs van de kinderen. Wij hebben besloten ze te ondersteunen door wenskaarten te verkopen voor de eindejaarsfeesten.

Wij wensen vele moed aan Angelica en haar mama!