20 km door Brussel: 20% zweet, 80% solidariteit

intallers versterken de G3W-ploeg


Zondag 29 mei 2011 - voor 30.000 lopers was dit de dag van de '20 km door Brussel'. Geneeskunde voor de Derde Wereld liep met een hele ploeg mee onder de titel "20% zweet, 80% solidariteit". Tal van intallers liepen mee en zochten (en vonden) sponsering voor de intal-partners. Hier al een eerste impressie.


De campagne 20% zweet, 80% solidariteit beleefde vandaag haar hoogtepunt: de 20km door Brussel werd met een kanonschot in gang getrokken en 30.000 lopers liepen onder een blakende zon door de straten van Brussel. Een goede 100 met het knaloranje T-shirt van G3W.

G3W dankt alle lopers die hun beste beentje hebben voorgezet. Want naast het sportieve aspect is het vooral de bedoeling dat er zo veel mogelijk sponsorgeld gevonden wordt. Daar kunnen de Zuid-partners weer een heel eind mee op weg. Yousef, van onze Palestijnse partner HWC was te gast en sprak de lopers moed in voor hun vertrek.

Na de koers werd al het zweet weggespoeld bij een fris Palestijns biertje. De koekjes, frangipannekes en ander lekkers werden duidelijk gesmaakt. De stramme spieren, die worden straks hopelijk een beetje weggemasseerd. Heel wat lopers gaven alvast mee dat ze volgend jaar weer present zijn.

Hier alvast een eerste fotoreportage.

Sponsoren mag uiteraard nog altijd :-). Je kan een loper of de hele ploeg sponsoren via een overschrijving op rekeningnr. BE50 0011 9513 8818 van G3W met vermelding "20km + naam loper".

Bekijk hier de uitslag van de 20 km. Vul 'G3W / M3M' in bij 'Company / Team / Group' in om om je favoriet snel te vinden.

Wil je volgende jaar meelopen met de ploeg van Geneeskunde voor de Derde Wereld? Schrijf je dan nu al in via G3W.