Als de Navo de passie preekt

20/04/2017 - 19:30
20/04/2017 - 23:00

George Spriet en Ludo De Brabander en Georges Spriet, van Vrede vzw, trachten doorheen hun boek duidelijk te maken dat de Navo een militaire arm is van de club van kapitalistische landen die economische en geostrategische belangen te verdedigen hebben.


In het kader van de opening van het nieuwe NAVO-gebouw in Brussel, de alternatieve conferentie in juni en het protest tegen het beleid van Trump op 24 mei, vonden we het een uitgelezen moment - jawel, pun intended - om ons te verdiepen in de NAVO-problematiek.

Ludo De Brabander kadert het beleid van de NAVO op nationaal en transnationaal niveau. Ook de ogenschijnlijke wispelturigheid van Trump en zijn kabinet komt aan bod. De directe band tussen de internationale wapenwedloop, militarisering van maatschappijen, de vervanging van de gevechtsvliegtuigen, de modernisering van de nucleaire wapens, de oorlogsindustrie en het besparingsbeleid met het NAVO-beleid.

Tevens een warme oproep tot aanwezigheid tijdens het protest tegen het Trump-beleid en de alternatieve conferentie in juni!

Meer info: https://www.facebook.com/intalleuven/?fref=ts of leuven@intal.be