Actie - Stop militaire escalatie Syrië

16/04/2018 - 17:30
16/04/2018 - 18:30

De VS, Groot-Brittannië en Frankrijk lanceerden tientallen raketten op Syrische doelwitten in de nacht van 14 april. We eisen dat België deze illegale aanval veroordeelt en alle mogelijke inspanningen levert om bij te dragen tot een diplomatieke en onderhandelde oplossing voor de oorlog in Syrië.


De VS, Groot-Brittannië en Frankrijk lanceerden tientallen raketten op Syrische doelwitten in de nacht van 14 april. Deze militaire operatie is uiterst zorgwekkend! Ze komt er zonder het onderzoek van de Organisatie voor een Verbod op Chemische Wapens (OPCW) af te wachten. Het gaat om een oorlogsdaad in strijd met het internationaal recht die olie op het vuur gooit en een open confrontatie tussen kernmachten gevaarlijk dichterbij brengt. Heeft de Syrische bevolking niet genoeg oorlog gehad?

We eisen dat België deze illegale aanval veroordeelt. Onze regering moet alle mogelijke inspanningen leveren die bijdragen aan een diplomatieke en onderhandelde oplossing van het conflict en de slachtoffers van het oorlogsgeweld opvangen en steunen.

Stop de militaire inmenging. Stop de bommen! Vrede voor Syrië!

Protestactie aan de ambassade van de VS maandag 16 april om 17u30.