9-de Paasmars voor de vrede ... Genval-Brussel

Opgelet, de Paasmars vertrekt dit jaar niet vanuit Leuven!

25/04/2011 - 10:50
25/04/2011 - 17:15

Op 25 april stappen we samen 20 km van Genval naar Brussel, via Hoeilaart en het Flagey-plein. We stappen tot aan de Beurs om te protesteren tegen de conflicten in Afghanistan, Irak en Palestina en om onze hoop uit te drukken voor een rechtvaardige vrede in de wereld. We willen ook onze solidariteit uitdrukken met de volksrevoluties in de Arabische wereld.


Praktische info:

  • Onthaal vanaf 10.15 u. : Genval station (uurrooster: www.nmbs.be)
  • Vertrek : 11 u.
  • Picknick meenemen. Dranken zijn te koop tijdens de pauzes
  • 1ste pauze : 12.30 u. - 13 u. in Hoeilaart (park) Hier kan je de mars vervoegen.
  • 2de pauze : 15.45 u. - 16.15 u. Flageyplein Hier kan je de mars vervoegen.
  • Aankomst Beurs : 17u15

Inschrijvingen niet nodig.

Organisaties: LeCoTo - intal - MIR-IRG - SCI-Projets internationaux - PJPO comité du Brabant wallon - Association Belgo-Palestinienne - Vrede vzw - Mouvement Chrétien pour la Paix - Comité de Surveillance OTAN – PTB/PVDA

Intal roept op om mee te stappen tijdens deze 9-de Paasmars

Deze mars voor de vrede wordt georganiseert sinds 2003 door een collectief van vredesorganisaties uit Leuven (LeCoTo). De mars startte als een protest tegen het uitbreken van de oorlog in Irak, en de eisen van toen zijn vandaag nog altijd actueel: Er zijn nog steeds verschillende Europese landen actief in Afghanisten, en ook België ontbreekt er niet. Ondanks de vele beloftes is het einde van de bezetting van Irak door de VS nog veraf. De blokkade van Gaza en de bezetting van Palestina zijn nog steeds bron van onrecht en onnodig lijden voor het Palestijnse volk.

Verschillende Brusselse, Waals-Brabantse en Vlaamse vredesorganisaties hebben beslist om dit jaar de organisatie van de Paasmars samen te doen. Wij nodigen u uit om u hierbij aan te sluiten en de nodige promotie te maken bij alle vredesactivisten in België. We willen speciaal mobiliseren voor de halte aan het Flageyplein en de aankomst aan de Beurs.

Meer informatie:
02/209.23.50 of vredesmarche@gmail.com