F-16's uit Libië | F-16 hors de Libye

De Crem is voor transparantie, aha

Het blijft een vreemde vogel, onze Minister van Defensie De Crem. In een reactie op het rapport van Human Rights Watch over burgerdoden als gevolg van de Navo-bombardementen op Libië verklaart hij "Ik ga de transparantie niet uit de weg".

Iedereen zijn publiek

Copy/pasten, copiëren/plakken, copier/coller 't is niet mijn gewoonte. Een link hier en een verwijzing daar, citeren, een redenering overnemen, dat wel, maar iets gewoon over nemen, nee. Iedereen heeft zijn publiek en je verwacht dan ook niet plots iets van iemand anders te lezen.

Maar er is voor alles een eerste keer zeker.

 

Ondertussen in Sirte, Libië

Sirte, een stad van meer dan 100.000 inwoners aan de Libische kust, wordt al sinds 25 augustus omsingeld en gebombardeerd. Maar Sirte is Benghazi niet, zoveel is duidelijk.

Hoeveel onschuldige burgerslachtoffers zijn er in Sirte te betreuren na 50 dagen terreur? Als het antwoord ergens in De Standaard, Libération of op de website van Groen! te lezen stond, dan heeft deze jongen het alvast gemist.

Lach mee met Mia D. - de NAVO wint de Nobelprijs voor de Vrede

Als het van Mia D. afhangt dan wint de NAVO de Nobelprijs voor de Vrede. Dat kregen we vandaag te horen op Radio1. We zullen maar blij zijn dat ze een Belgische is en geen Noorse? Anders had ze misschien nog in het selectiecomité gezeten ook.

"F-16's weg uit Libië" op de markt in Anderlecht

 

192 Limburgse handtekeningen tegen oorlog in Libië

De weergoden zaten niet mee, maar intal was net als veel andere organisaties present op het tweejaarlijkse Wereldfeest in Bokrijk. Weer of geen weer, we hadden heel wat bekijks met onze Libië-bom. 192 bezoekers bleken net als wij niet akkoord te zijn met de oorlog in Libië. "Groot gelijk", "tenminste toch ergens een tegenstem", "amai dat kostenplaatje.... en dat in tijden van crisis?". Wij keerden doorweekt maar tevreden terug!!

rebellen richten slachting aan onder de Afrikanen

Associated Press berichtte over de slachting van een groep zwarte Afrikanen in een tentenkamp naast de residentie van Kadhafi. Tientallen lichamen, de handen gebonden op hun rug lagen verspreid op het terrein. Ze schrijven erbij dat het geen strijders waren. We hebben dit kamp bezocht in juli en met veel van hen gesproken. Michel Collon schreef er dit artikel over:

Is er eindelijk tijd om de echte problemen van Libië aan te pakken?

De Navo trekt alle registers open in Libië. Tripoli ligt al meer dan 3 dagen onder vuur. Luchtbombardementen en helikopters werden losgelaten op een stad van 1.600.000 inwoners, en dit enkel en alleen om burgers te redden.

Media en Libië: rebellen rukken meermaals op in dezelfde steden

't Was even slikken.

"F-16 uit Libië"-campagne-bom bijna klaar | update 15/07

Op 15/07 zijn er nog enkele fotootjes toegevoegd. De "F-16 uit Libië"-campagne-bom is klaar!

Activisten niet akkoord met minister De Crem

In Brussel en Gent werden er vandaag acties georganiseerd tegen de Navo-bombardenten op Libië.