Marktrock: 510 festivalgangers willen F-16's terug uit Libië

Bekijk de fotoreportage van de intal-Leuven actie op Marktrock


Op zaterdag en zondag 13-14 augustus gingen 9 intallers tijdens Marktrock aan de slag met de petitie "F-16's uit Libië". Ondanks het regenweer verzamelden ze voor de nodige handtekeningen voor 17 parlementsleden.


Na de Gentse Feesten, Sfinks, Esperanzah, Reggae Geel was Marktrock het vijfde festival dat intallers over de vloer kreeg. Doelstelling: een serieuze bijdrage leveren om handtekeningen te verzamelen onder de petitie "F-16's uit Libië".

We vertrokken met de ambitie om per uur (per persoon) een vol blad handtekeningen op te halen, maw voldoende handtekeningen voor 1 van de 150 Belgische parlementsleden die niet tegen de oorlog in Libië zijn. Eerlijk is eerlijk, dat werd niet gehaald, maar daar zat vooral het weer, en de lage opkomst op Marktrock, voor iets tussen.

Aan de steun van de festivalgangers heeft het niet gelegen. Met meer dan 500 handtekeningen maakten zij duidelijk dat ze niet opgezet zijn met deze tweede Belgische oorlog, na Afghanistan. Maar er waren ook mensen die niet tekenden natuurlijk. Ze vonden vooral dat het terugtrekken van de Belgische F-16's gelijk staat aan steun aan Kadhafi. De vijf argumenten die wij naar voor brachten (de echte redenen voor de oorlog, de kostprijs, oorlogvoeren is geen 'lopende zaak', oorlog zorgt ervoor dat er net meer slachtoffers en vluchtelingen zijn, de Libiërs moeten hun problemen oplossen zonder Westerse bombardementen), konden toch een aantal mensen overhalen. Nu onze parlementsleden nog zo ver krijgen.

Intal-Leuven, en enkele Bruselse intallers, kunnen terugblikken op een geslaagde actie, want naast de handtekeningen werden er ook een 10-tal nieuwe contacten gemaakt en namen een vijftal mensen een petitielijst mee om zelf aan de slag te gaan. Met dank aan Heleen, Liza, Koen, Ilse, Lien, Tony, Ward, Marc-Antoon en Mario!

 


Average: 4 (1 vote)