Le blog de ilse

Verslag debat "Wat is er gaande in Irak?"

Op donderdag 19 juni was er bij intal een debat over Irak, de plotse opkomst van ISIS en de rol van Iran... door Dirk Adriaens en Marc Botenga.

rebellen richten slachting aan onder de Afrikanen

Associated Press berichtte over de slachting van een groep zwarte Afrikanen in een tentenkamp naast de residentie van Kadhafi. Tientallen lichamen, de handen gebonden op hun rug lagen verspreid op het terrein. Ze schrijven erbij dat het geen strijders waren. We hebben dit kamp bezocht in juli en met veel van hen gesproken. Michel Collon schreef er dit artikel over:

Nidal-activiteiten

Eerste activiteiten na de ramadan.

Samen met een 15-tal jongeren van Nidal naar de fototentoonstelling van Mahfouz Abu Turk in Hakawati Theater. Een tentoonstelling over Jerusalem, de intifada en de bezetting, de israelische soldaten, de muur, ... kortom heel indrukwekkend.

bezetting... repressie... depressie

Een poging om jullie te doen meevoelen wat een impact de bezetting heeft op het gewone dagdagelijkse leven van de mensen hier in Jerusalem... Dit is slechts het verhaal van 1 dag... en met woorden kan ik het onmogelijk omschrijven.

's Morgens als ik toekom in de Center is de moeilijkste vraag. Kaif halek? Hoe gaat het? Een vraag die geen antwoord nodig heeft, mijn collega... zijn ogen vertellen je genoeg...

Health Work Committees in de scholen

HWC werkt in 72 scholen in Jerusalem. 23 scholen hiervan doen alleen beroep op de diensten van HWC voor vaccinaties van de kinderen, in de anderen proberen ze via gezondheidscomitees gezondheidsopvoeding te geven.

het leven van de kinderen

Ik wil gewoon effe proberen te tonen met wat foto's hoe het leven van de kinderen hier vergaat.

in Jerusalem

Ik las gisteren in de Palestijnse krant Al-Quds volgende cijfers.
De grote titel : 76 % van de Palestijnen zijn voor deelname aan de voorgestelde vredesonderhandelingen.
60 % looft de Abbas-regering
60 % leeft onder de armoedegrens
25 % is werkloos
86 % bezorgd om het dagelijkse leven
73 % is akkoord met Abas als leider
27 % wil Haniye

Ramadansfeer

De Ramadan-maand loopt bijna ten einde, en dat kan je niet alleen merken aan de maan, maar ook aan de drukte in de straten, de winkels, ... tot 's avonds laat.

Vijf dagen in Husan en Battir

Husan en Battir zijn dorpjes ten westen van Bethlehem, volledig omringd door settlements en geconfiskeerde grond. Voorlopig kan je er nog geraken via de Israelische 60-road, maar de tunnel/check-terminal voor de Palestijnen is bijna klaar, heel binnenkort wordt dit hun enige uitweg, naar Bethlehem. Hierdoor zijn de 6 dorpjes, met ongeveer 22.000 inwoners, eigenlijk nu al volledig afgesloten van de buitenwereld.

wat te doen in Beit Sahour?

Slecht nieuws in de familie, de vader van mijn gastfamilie in BeitSahour is opgenomen in het ziekenhuis, herseninfarct. Het was een grote shock, nooit ziek geweest, altijd bezig, altijd zorgen voor iedereen... Hij is opgenomen in een ziekenhuis in Bethlehem, gesponsord door een Spaanse organisatie. Heel sjiek, super proper, en veel personeel. De eerste dag continu bezoek van de hele familie en buren, op de gang en in de kamer. Veel tranen, maar gedeeld door veel mensen maakt het misschien allemaal wat draaglijker?

Syndiquer le contenu