Van Escalante naar Bacolod

Hallo allemaal!

We hebben er ondertussen al twee weken opzitten op het eiland Negros. De mensen zijn echt heel blij met onze komst hier en we proberen dan ook zo veel mogelijk te doen wat er van ons verwacht wordt.
We hebben onze medische missies verder gezet en hebben ook een dagje meegevolgd in het plaatselijke ziekenhuis. Daar mochten we patienten onderzoeken op de spoedgevallen, en ook enkele operaties meedoen.

Het blijft wel echt moeilijk om de mensen hier duidelijk te maken wat een goede hygiene is en hoe ze het best voor hun eigen gezondheid zorgen. We proberen hen zoveel mogelijk bewust te maken dat een gezonde voeding en vooral een goede verzorging van ziekten belangrijk zijn, maar hun diepgewortelde ideeen over medicatie en de zogenaamde 'helers' zijn weinig voor verandering vatbaar. Maar we geven niet op!

Verder werden we ook uitgenodigd op de verjaardag van een van de paters hier. Het was een tof feest, in de tuin van het oude klooster van Escalante. Het is altijd leuk voor ons om er eens uit te zijn en wat mensen te leren kennen op een niet-geneeskundige manier, want we mogen hier meestal niet meer buiten na het donker.
Maar dat wil niet zeggen dat we ons niet kunnen amuseren natuurlijk, want als er iets is dat de Filippino's kunnen, dan is het dat wel :).

Aan de warmte zijn we ondertussen gewend, aan het eten helaas nog niet.. De muggen vinden ons nog even lekker en de mensen ons nog even wit.

Morgen vertrekken we 's morgens vroeg terug naa Bacolod, om daar nog een week in de communities te verblijven.

Tot de volgende

 

Tine en Marie

Average: 5 (1 vote)