Le blog de stakke

Antwerpse G4S-campagne uit de startblokken

Meer dan 50 geïnteresseerden daagden vanavond op voor de filmavond van intal-Antwerpen. “The Gatekeepers” was een gepaste opwarmer voor de voorstelling van de nieuwe campagne “Stop G4S”.

Vredelievende interventies?

Met de eerste sessie van onze leesclub heeft intal op dinsdag 28 oktober het werkjaar in Antwerpen op gang geschoten. De komende maanden zullen we telkens een hoofdstuk uit ‘Humanitaire interventies’ van Jean Bricmont bespreken. 

Antwerpen springt in het leven van de Colombiaanse boer

Zwoele tropische temperaturen en talentrijke acteurs, meer hadden we niet nodig om ons helemaal in te leven in de Colombiaanse realiteit.

Antwerpen maakt kennis met Colombiaanse volksbewegingen

Op donderdag 27 februari liep de kelder van de Groene Waterman aardig vol voor de solidariteitsreizigers van intal die verslag kwamen uitbrengen over hun ervaringen afgelopen zomer in het kader van de campagne tegen het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Colombia en Peru.

Venezuela na de verkiezingsstorm

De kelder van De Groene Waterman liep goed vol voor de komst van de Venezolaanse ambassadeur Antonio García en de vertoning van de film 'Abril, entre la paz y la rabia'.  De avond, die een 40-tal aanwezigen lokte was georganiseerd door de Antwerpse afdelingen van ICS en intal.

Mia inspireert André

Een van de vele indrukwekkende personages van Finca La Europa was André. Behalve strijdvaardige boer, is hij ook muzikant en maakt hij zijn eigen liedjes. Als ik vrijdagmorgen in mijn hangmat Mia speel van Gorki, inspireert hem dat tot nieuwe teksten. Eerst bezingt hij het land waar hij woont en werkt.

Cuando hambre es ley, rebellion es justicia

artikel van Jan Dewachter

Maandag 8 juli om twee uur in de namiddag hebben we een ontmoeting met de arbeiders van PAVCO, die zijn verenigd in de vakbond Sintrafaprocons, en de CUT, Central Unitario de Trabajadores, de grootste vakbond van Colombia, waarvan Sintrafaprocons deel uitmaakt.

Macarena Madness (5-6 juli)

Met een vliegende start werden we meteen met onze neus op de Colombiaanse realiteit geduwd. Geen opwarmertje aan de Caraïbische kust of een bezoek aan het Boteromuseum, wel naar een vredesbijeenkomst in Macarena, in de provincie Meta ten zuidoosten van Bogota, die in de reisgidsen doorgaans omschreven staat als absoluut te vermijden regio... Met de internationale brigade onder begeleiding van onze partner, de mensenrechtenorganisatie CPDH, stonden ons geen hachelijke momenten te wachten, maar de getuigenissen van de plaatselijke boeren spraken voor zich.

La Voz de Catatumbo

 

Tijd om even op adem te komen en rustig te acclimatiseren aan het Colombiaanse ritme was er niet bij! Terwijl ik stiekem hoopte op een rustig dagje om de jetlag te verwerken, ging de wekker al om half 8 af voor het bezoek aan de redactie van een krant. ’s Namiddags werden we ondergedompeld in de harde realiteit van de boeren in conflictgebieden.

C'est parti!

Berchem check, Brussel-Zuid check, Parijs, bijna check.
Even op Charles de Gaulle van gratis internet profiteren om te melden dat ik nog leef en tegen alle verwachtingen in mijn vlucht niet gemist heb.

Als morgen de rest van de bende gearriveerd is, gaan we met Colombiaanse jongeren naar Meta.

Wordt vervolgd!

Un abrazo

Syndiquer le contenu