Le blog de Mattia

24/1: steunactie in Antwerpen voor Al Awda ziekenhuis in Gaza

Op zaterdag 24 januari organiseerde Intal Antwerpen in samenwerking met enkele andere organisaties op de Meir in Antwerpen een steunactie om geld in te zamelen voor het Al Awda ziekenhuis in Gaza. Dit ziekenhuis, gerund door de organisatie UHWC (Union of Health Work Committees), bevindt zich in het vluchtelingenkamp Jabalya in het Noorden van Gaza.

22/1: Geslaagde infoavond over Gaza in Antwerpen

Donderdag 22 januari organiseerde de Federatie van Marokkaanse verenigingen in samenwerking met intal Antwerpen een infoavond over Gaza. Deze avond was bedoeld voor mensen die zich willen informeren en actie willen voeren om de mensen in Palestina te steunen. 

Er waren ongeveer 100 aanwezigen die met veel interesse en aandacht de presentaties van de sprekers volgden. Achteraf waren er ook heel wat vragen en tussenkomsten van het publiek.

Foto's: steunbetoging Gaza 11/1

Zondag 11 januari was er in Brussel, naar mijn weten, één van de grootste vredesbetogingen  van de afgelopen jaren in België. Volgens de politie waren er 30 000 betogers, volgens de organisatoren 70 000(!). De betogers lieten hun stem horen tegen de bombardementen in GAZA!

Hieronder enkele sfeerbeelden:

Intal leden en sympathisanten verzamelen aan het begin van de betoging.

Foto's actie Stop The Killings

Woensdag 10 december, op de internationale dag van de rechten van de mens, was er in Brussel een grote "Stop the killings" actie tegen de politieke moorden in de Filipijnen, Columbia, Guatemala en in de rest van de wereld.

Meer informatie: www.stopthekillings.be en indymedia.be

Hieronder enkele sfeerbeelden:

De slogan is duidelijk: stop the killings!

29/11: boycotactie

Op zaterdag 29 november 2008, de internationale dag van de solidariteit met het Palestijnse volk, organiseerde Intal Antwerpen in samenwerking met het Vlaams Palestina Komitee een boycotactie, naar aanleiding van de nationaleboycotweek. De boycotactie vond plaats aan Delhaize Hippodroom op het Antwerpse Zuid.

Verslag debat "Boycot Israël: de weg naar Palestina?"

Op dinsdag 25 november 2008 organiseerde Intal Antwerpen in samenwerking met de Federatie van Marokkaanse Verenigingen en met steun van het Vlaams Palestina Komitee en Peterschap Palestijne kindere, een inhoudelijk zeer interessante debatavond: 'Boycot Israël: de weg naar Palestina?"

 

 Hieronder enkele sfeerbeelden van het debat:  

 

Fotoreportage protestactie geen F 16's in Afghanistan

Donderdagavond 28 augustus was er ter hoogte van het Ministerie van Defensie een protestactie tegen de inzet van Belgische F 16's in Afghanistan. Deze actie werd georganiseerd door Intal en ondersteund door heel wat organisaties. Er daagden zo'n 100 betogers op die aandachtig luisterenden naar verschillende sprekers van oa Intal, Groen, Ecolo, Spa, Ludo De Brabander en Afghaanse vluchtelingen.

Fotoreportage van deze geslaagde actie:

      

 

Verslag: Intal Antwerpen op de Ramadammarkt

Zondag 23 september, een dag na de geslaagde startdag van Intal, stond Intal Antwerpen  met een stand op de Ramadammarkt op het Laar in Borgerhout.

Onder meer door het prachtige weer was er een massa volk op de ramadammarkt en vele bezoekers bezochten de stand van Intal Antwerpen. Mede door de illustratie van nagemaakte clusterbommen en foto's van clusterbommen tekenden meer dan 120 mensen de petitie tegen de clusterbommen!

Syndiquer le contenu