Le blog de Marre

Druk op Israël neemt toe, maar kolonisatie gaat voort

 

WEF: dag 2

Vrijdag 29 oktober 2010, dag 2 van het World Education Forum in Palestina.

Na de officiële openingsplechtigheden van gisteren, gaat het WEF vandaag echt van start. Gelijktijdig zullen er in verschillende Palestijnse steden tal van workshops en andere activiteiten plaatsvinden.

WEF: dag 2

Vrijdag 29 oktober 2010, dag 2 van het World Education Forum in Palestina.

Na de officiële openingsplechtigheden van gisteren, gaat het WEF vandaag echt van start. Gelijktijdig zullen er in verschillende Palestijnse steden tal van workshops en andere activiteiten plaatsvinden.

De kinderen van Silwan

Israel, een staat die zich de enige democratie in het Midden-Oosten noemt, arresteert systematisch onschuldige kinderen.

Silwan, Oost Jeruzalem, in de schaduw van de Al-Aqsa Moskee. Dagelijks rijden hier tientallen bussen af en aan, volgestouwd met toeristen die een archeologische site komen bezoeken; de stad van de mythologische koning David. Jaarlijks zijn het er zo`n half miljoen, en wellicht weten weinigen van hen dat er geen enkel bewijs bestaat dat koning David hier effectief ooit geweest is. 

QALANDIYA, lundi soir

 

Une belle initiative israelienne!!!!

Une belle initiative de la part des israeliens qui ont eu la merveilleuse idee de planifier la construction du musee de la '' Tolerance" sur un cimetiere palestinien datant de plus de 800 ans ( trop ancien sans doute pour rester un terrain vague n'est-ce pas??)

Back in Jerusalem, capital of Palestine

Le World  Education Forum of commence dans trois jours... Assez pour prendre le poul de Jerusalem, la toute belle... Assez pour apprendre au groupe a mieux se connaitre et pour mettre Daoud, notre partenaire et hote palestinien, au parfum de notre humour belgo-belge :-)

Palestine in pictures.

Beelden zeggen dikwijls meer dan woorden.

Begin April 2010 waren mijn vriendin en ik op bezoek in Palestina (en Israël). Voor mij was het al de 5e keer, maar voor mijn vriendin de eerste keer. De tour die we samen maakten was dan ook een uitgelezen gelegenheid om veel foto's te maken.

Al wie een beeld wil krijgen van Palestina vandaag kan een kijkje nemen op onderstaande site. Het is slechts een selectie van alle foto's die we maakten.

GFM: 100 mensen mogen naar Gaza, verwarring alom

In de afgelopen uren is er enorm veel gebeurd en veranderd, een beknopte samenvatting:

GFM: alle acties vruchteloos, sommigen in hongerstaking

Na twee dagen van demonstraties blijft Egypte volharden in de boosheid.

Vanochtend hadden onze bussen moeten vertrekken naar Gaza, maar zoals bekend is dat dus niet doorgegaan. Toch werden alle kandidaten opgeroepen om en masse naar de afgesproken vertrekplaats te komen. Per toeval was dat net voor ons hotel.

Net zoals gisteren was ook daar de politie weer heel snel ter plaatse, om ons op een vriendelijke manier te verzoeken binnen de door hun geplaatste hekken te blijven.

Syndiquer le contenu