Hoe durven ze? (Dexia)

Door meer dan 3 jaar campagne te voeren tegen de financiering van de illegale Israëlische kolonies in de bezette Palestijnse gebieden is mijn achterdocht tegen de banken enorm gegroeid.

Om de campagne dynamisch te houden zijn we steeds op zoek naar nieuwe informatie en proberen we het reilen en zeilen bij de Dexia Holding, aka Bad Bank, te volgen. De nieuwe informatie die interessant is voor de campagne verbergt zich echter tussen alle andere info die er over Dexia de laatste 3 jaar verschenen is. En ik moet jullie niet vertellen dat dat niet min is.

In zo'n zoektocht naar meer informatie over Dexia, en naar meer begrip over hoe Dexia precies functioneert, ben ik beginnen lezen in 'Hoe durven ze?' van Peter Mertens - uitgeverij EPO - waarin een belangrijke plaats voor Dexia is ingeruimd. Deel één heb ik ondertussen gelezen en het maakt dat ik nog meer gerevolteerd ben dan ervoor, hoewel ik dacht dat ik het hele Dexia-verhaal al wel redelijk goed begrepen had.

In het deel over Dexia wordt er trouwens een verwijzing gemaakt naar de financiering van de kolonies door Dexia. Het is dus mooi meegenomen voor de campagne dat het boek ondertussen een bestseller is. Niet?

No votes yet