Intal op het World Social Forum - deel 1

Throw glitter, not shade!

Op het World Social Forum (WSF) in Tunis is dit een van de “ground rules” waar we deze week naar leven. We zijn hier om de klimaatbeweging te vieren, om elkaar te vieren; niet om elkaar in de schaduw te zetten. Het is dan ook de bedoeling om deze week de internationale dialoog rond de klimaatstrijd te onderhouden en te versterken EN – op een meer praktische noot – om gemeenschappelijke grond te vinden voor de ‘choreografie’ van de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs in december 2015.

Intals videoproject ‘Speak up for the climate’ is één van de initiatieven om mensen te mobiliseren voor de top in Parijs. En vooral een initiatief die de stem van het Zuiden een plaats wil geven in het klimaatverhaal. Gemeenschappen in het Zuiden worden immers het eerste, en het ergste, getroffen door de gevolgen van klimaatverandering. Wij, intallers Marleen, Korneel en Jennifer, hebben deze week dus één hoofddoel: zoveel mogelijk mensen van evenveel nationaliteiten een kans geven om te ‘speak up for the climate’ en dit op de gevoelige plaat vast te leggen.

Na een vruchtbare eerste dag – we hebben 4 filmpjes kunnen opnemen van mensen uit Egypte, de VS, Peru en Bolivië ! – zijn we het centrum van Tunis in getrokken met ons klein maar gezellig Belgisch gezelschap. Samen met onze kompanen van Geneeskunde voor de Derde Wereld, UniverSud-Liège en Comac, zijn we lekkere couscous en ‘brik’ gaan eten. Geen droogje, zonder natje, dus daarna zijn we op zoek gegaan naar een plaats waar ze pintjes serveren. En wie zoekt, die vindt. Vieren maar. Heffen dat glas! Gooien die glitter!

No votes yet