Intal Turnhout zamelt in voor vluchtelingen en andere mensen in nood

 

Stop de oorlog, steun aan de vluchtelingen

De feiten:

  • Irak 2003, een olierijk land, werd gebombardeerd omdat het massavernietigingswapens had. Een leugen. De Belgische regering hielp mee aan de oorlog door militair materiaal te verschepen vanuit de Antwerpse haven.
  • Libië 2011: Gwendolyn Rutten en Theo Francken waren grote pleitbezorgers voor oorlog die door het volledige parlement werd gesteund.
  • In 2013 keurde de Belgische regering 113 miljoen euro goed voor militaire operaties in Afghanistan.
  • Syrië, tot vandaag: Guy Verhofstadt is fel voorstander om allerlei organisaties te bewapenen om tegen het regime te vechten.

Het zijn maar enkele voorbeelden die aantonen dat Belgische politici mee verantwoordelijk zijn voor de miserie waardoor mensen uit die landen vluchten. Het zijn diezelfde politici die in België de ene na de andere besparingsronde doorvoeren, op de kap van de werkmensen, gepensioneerden, zieken… En mensen worden boos. En terecht. Zo zal de fameuze taxshift 2 miljard euro kosten aan de sociale zekerheid, geld dat uiteindelijk in de zakken van de rijke 1% zal belanden. Het beleid pampert de euro miljonairs en wakkert het schoppen naar beneden, naar mensen in een zwakkere positie, aan.

Intal-Turnhout verzet zich daar tegen en komt op:

  • voor respect voor de Conventie van Genève: mensen in nood hebben recht op hulp, recht op een beter leven.
  • voor een actieve vredespolitiek. België moet om te beginnen alle wapenleveringen aan de regio stop zetten.
  • tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen.

In de plaats moet de verwachte 6 miljard euro die dit kost gebruikt worden voor sociale doeleinden. Teken de petitie via www.intal.be, een kleine stap in de goede richting maar nog een lange weg te gaan.

De vluchtelingen verdienen onze solidariteit

De vluchtelingen van vandaag hebben veel ellende doorstaan. Ze verdienen onze solidariteit, ons medeleven en onze hulp. Tijdens het Divercity festival in Turnhout op zondag 4 oktober van 13u tot 21u zamelen we spullen en geld in dat we vervolgens (samen met jou) naar volgende organisaties brengen: Vriendschap zonder Grenzen (Brussel), Malubimpa (Malle), Fedasil (Arendonk) en Islamic Relief (Brussel)

No votes yet