Le blog de Heleen

PHA3: The times they are a-changing.

De 3e People’s Health Assembly is voorbij (gevlogen). Maar wij blijven nog even rondhangen. Niet voor het weer in ieder geval...integendeel. (Vandaag was het zo koud dat ik uit pure miserie een tweedehands trui ben gaan kopen aan de overkant van de straat. Tim is me gevolgd, en na volledig afgelikt te worden door de bulldog die de winkel bewaakte, heeft hij toch ook maar een trui gekocht.)

PHA3: G3W, intal en onze partners aan het woord.

De tijd vliegt voorbij en er beweegt heel wat op deze People’s Health Assembly

Ondertussen passeerden een reeks interessante sprekers de revue, waaronder ook Tim uit ons eigen team. Gisterenochtend stond hij op het grote podium samen met enkele inspirerende figuren, zoals David Sanders (PHM Zuid-Afrika), David McCoy (PHM UK, co-editor Global Health Watch), Malebona Precious Matosa (Director General Health van Zuid-Afrika), Mauricio Torres (ALAMES, Colombia), en andere.

PHA 2012: Amandla Awethu!

 De Assembly is begonnen. Nogal druk. Chaotisch zelf (en dat is een understatement!).
Aangezien we zo weinig tijd hebben, hebben we (Heleen en Tim) besloten om deze blog in
coalitie te schrijven om tijd te besparen.

PHA 2012: Stop The Killings!

Na 12u vliegen en weinig slaap arriveerden we veilig en wel in Kaapstad, waar het onvangstcomité ons al stond op te wachten. Wim, Anuschka, Benoît en Marc waren reeds op verkenning gegaan de dag ervoor. ’s Namiddags kropen enkele reizigers terug onder de lakens, en wijzelf namen de metrorail richting Town.

People's Health Assembly 2012: Cape Town here we come!

Even een kleine intro ter geleide bij deze blog.
Van 6 t.e.m. 10 juli verzamelen gezondheidsactivisten en sympathisanten allerlei voor een grootste bijeenkomst van de People’s Health Movement (PHM).

The wild wild…east? Van machismo tot racismo

Net terug van een weekendje naar het (5u) verre Oosten. Op bezoek bij een bevriende stagiair en zijn familie. Heel interessant, hoewel de term ‘foute vrienden’ hier niet misplaatst is…

Een echo uit Guatemala...

Wie ben ik?
Een blancita, een canchita, een gringa in vele ogen, maar toch liever niet.
Gewoon eigenlijk een van de vele buitenlanders die hier rondstruinen in het toeristische Antigua.

Waar ben ik?
Guatemala, land van de eeuwige lente.
Meer specifiek in de –helaas – ultieme toeristentrekpleister van het land: la linda Antigua.

Dexia: blijf met je handen af van Palestina!

In februari 2011 ben ik richting Palestina vertrokken om enkele humanitaire organisaties in de gezondheidssector op te zoeken. En daar mochten de Health Work Commitees zeker niet aan ontbreken. 
De situatie, de beelden en alle verhalen hebben 1 ding gemeen: een onrecht dat je niet meer loslaat...
Daarom ben ik met veel plezier meegestapt naar de Algemene Vergadering van Dexia, om de financiering van de illegale kolonies aan te klagen. Hiervoor heb ik enkele ervaringen bijeen gesprokkeld, en door de micro gestuurd. 

Syndiquer le contenu