Blogs

Welcoming Obama in the Philippines.

 Soms is het grappig hoe de dingen lopen. Na het bezoek van Barack Obama aan België, waar intal tegen protesteerde, komt hij naar...de Filippijnen! We zijn bij Bayan dan ook in volle voorbereiding voor z'n bezoek, zowel inhoudelijk als praktisch. Voor de inhoudelijke eisen van de Filippijnse progressieve beweging kan ik aanraden om dit artikel te lezen, waarin de Secretary-General van Bayan, Renato Reyes, helder weergeeft wat er op het spel staat voor de Filippijnse bevolking.

Vredesbeweging voelt politici aan de tand over F-35's

Samen met Vredesactie, Vrede en Pax Christi zijn we maandag langs de hoofdkwartieren van de politieke partijen getrokken. Wat vinden zij van de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen? De vredesbeweging is tegen. Een glimp van het standpunt van de verschillende partijen vind je in dit filmpje van 100 seconden.

Voor het bezoek ontvingen de partijen ook een vragenlijst. In bijlage vind je een overzicht van de standpunten van de partijen dat Vredesactie op een rijtje zette.

 

Free Majd Kayyal


Israel has arrested the Palestinian journalist and activist Majd Kayyal after his return from Lebanon.

"Noynoy! Aquino! Disaster President!"

Mabuhay uit het snikhete Manila!

Kerry failed, but nothing will change

Wrong to think that the Palestinian Authority has abandoned the negotiations' approach with Israel because of the dispute concerning the release of the fourth installment of the Palestinian prisoners. (including 14 Palestinians who are holding the Israeli nationality)

3 kogels langs de autosnelweg in de rug; Rust zacht William

William Bugatti werd op woensdag 26 maart om 7u 's ochtends koelbloedig vermoord langs de Ifugao Highway in Bolog, in de Cordillera. William was een mensenrechtenactivist. Hij was actief bij Karapatan en bij de Cordillera Peoples' Alliance en coördineerde de provinciale werking van de progressieve partij Bayan Muna. Hij laat een vrouw en 3 kinderen achter. Koude rilling. William was in juli nog gastheer voor de delegatie die naar de Ifugao regio trok van de International Conference on Human Rights and Peace, waar Alexia van G3W aan deelnam.

MI CORAZON CON VENEZUELA, Campagne de Solidarité : Le Venezuela résiste!

POURQUOI SE SOLIDARISER AVEC LE VENEZUELA ? 

Documentaire: Hugo Chávez Frías in memoriam, vertoond in Turnhout op 7/3/2014

Documentaire: Presidenten van Latijns-Amerika
Hugo Chávez Frías - In memoriam

Op 5 maart 2014 was het 1 jaar geleden dat Venezolaans President Hugo Chávez overleed. Venezuela wordt door de massamedia momenteel niet in een goed daglicht gezet. Tijd dus

Inhoud syndiceren