Blogs

Ni absence de l’Etat, ni fait isolé : #Ayotzinapa relève du terrorisme d’Etat

L’attaque, l’exécution extrajudiciaire, les disparitions forcées contre les jeunes étudiants normalistes d’Ayotzinapa à Iguala, ne sont pas le résultat de l’absence d’Etat, ni un fait isolé, ni le produit de mauvais fonctionnaires, encore moins de l’infiltration du narcotrafic dans les structures de l’Etat, c’est plutôt le résultat de la politique systématique de violation des

Enjoying the good life

De vijfde volle week in de Filipijnen. Onze stage Gynaecologie zit er al bijna op! Ondanks de niet-afnemende hitte, naderen we stilaan Kerstmis. Of, dat gevoel krijg je althans wanneer patiënten je na de consultatie ‘Merry Christmas’ beginnen wensen en je niet langer kunt ontsnappen aan de kerstliederen en kerstversiering. Naast het al zwetend tot ons laten komen van de kerstsfeer, genoten we deze week van een mooi streepje cultuur, universitair erfgoed, goede koffie en aangename gezelschappen…

Learnful encounters, upcoming challenges, promising futures

Om in het reine te blijven met onze weekindelingen, trachten we toch steeds een weekendmoment voor te behouden voor het beschrijven van onze ervaringen. Getrouw als we zijn aan deze wekelijkse reminiscentie, schenken wij onze gedachten elke zeven etmalen het leven. Spijtig genoeg duurt het al eens wat langer om hen te laten dopen en deel te laten uitmaken van die brede commune, die van onze geliefden. Immers, zoals we jullie, getrouwe volgelingen van ons weekblad, al eerder hebben aangegeven, is het wereldwijde web hier nog aan enkele reformaties en contra-reformaties toe.

43 Mexicaanse studenten van Ayotzinapa wellicht allen dood

3 gearresteerden, lid van de bende Guerreros Unidos, bekenden gisteren op 7 november dat de 43 Mexicaanse studenten allen werden vermoord.

Lettre pour une place Lumumba adressé au bourgmestre d'Ixelles (Willy Decourty)

Cette lettre a été envoyé par le groupe Intal au bourgemestre d'Ixelles, Willy Decourty pour lui annoncer notre volonté de relancer la campagne pour la création d'une place Lumumba à Ixelles.< La lettre reprend aussi nos arguments principaux.

 

Exploring new areas

Blog nummer 4. De tijd vliegt hier, aan de andere kant van de wereld. Te snel lijkt het ons, om de vele mooie en interessante plaatsen die de Filipijnen ons te bieden heeft, te bezichtigen op de 10 weken (weekends) die nog voor ons liggen. De checklist die we totnogtoe opstelden, groeit sneller aan dan dat hij afgevinkt geraakt...

De tijd is dus hoogrijp om uit de schoot van Mama Manila te kruipen en nieuwe werelden te ontdekken!

The rythm of Manilla - breathe in and avoid traffic

Een maand ben ik hier nu. In Manilla. Ik loop stage bij GABRIELA, een partnerorganisatie van G3W, hier in de Filipijnen. Een vrouwenorganisatie met een hart voor rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en nog zoveel meer. Zelfs na een maand vind ik het moeilijk om het helemaal te kunnen omvatten, laat staan neer te typen, maar we doen ons best. Een maand. Het is voorbijgevlogen alsof het niets was. Toch heb ik al een heleboel ervaringen en indrukken mogen verwerken en was ik tegelijkertijd volop aan het acclimatiseren. Aan het eten, het weer, het verkeer en het ritme van de stad.

Antwerpse G4S-campagne uit de startblokken

Meer dan 50 geïnteresseerden daagden vanavond op voor de filmavond van intal-Antwerpen. “The Gatekeepers” was een gepaste opwarmer voor de voorstelling van de nieuwe campagne “Stop G4S”.

Alliance D19-20: contre l'austérité et les accords de libre échange

Le samedi 11 octobre, après une réunion de la direction journalière d'Intal, je me suis rendu à un meeting festif de l'Alliance D19-20. Organisé à la Tricoterie dans le cadre d'une journée européenne d'action. Interventions et débat étaient au rendez-vous durant l'après-midi. Le soir laissa place un moment plus convivial autour de concerts.

Vredelievende interventies?

Met de eerste sessie van onze leesclub heeft intal op dinsdag 28 oktober het werkjaar in Antwerpen op gang geschoten. De komende maanden zullen we telkens een hoofdstuk uit ‘Humanitaire interventies’ van Jean Bricmont bespreken. 

Inhoud syndiceren