Blogs

Patrice Lumumba fait l'unanimité à Ixelles -Lumumba krijgt iedereen op een lijn

 (Nederlands onderaan)

Filipijnse scholen worden gesloten, soldaten nemen over

Gisteren werd bekend gemaakt dat in Talaingod, een gemeente in noordoostelijk Mindanao, de drie lokale scholen gesloten zullen worden. Ondanks dat het ministerie van onderwijs zich al jaren teruggetrokken heeft uit de regio, hebben enkele NGO's onder het platform Save Our Schools Network zich toch georganiseerd om basisonderwijs te voorzien op maat van de lokale bevolking, de Ata-Manabo. 

 

Communiqué : La vidéo pour une place Lumumba à Ixelles fait le buzz ! (Fr-Ndls)

(Nederlands onderaan)

Intal et plus précisément le groupe « Congo »  font la promotion vidéo de leur campagne en faveur de la création d’une place Patrice Emery Lumumba à Ixelles. Immédiatement, l’effet se fait sentir : plus de 4600 vues et près de 280 partages en 48 heures !

Rue sans soldats !

 

Le 5 mai dernier, intal s’est joint à l’initiative lancée par le CNAPD, Vrede, la Ligue des Droits de l’homme et Network Lawers Progress,  pour porter plaintes contre la présence de militaire dans nos rues.

Vluchtelingen slachtoffer van dodelijke cirkel

Een vierhondertal mensen kwam maandagavond 20 april om 17 u. samen op het Luxemburgplein in Brussel om iedereen eraan te herinneren dat het onaanvaardbaar is dat honderden vluchtelingen omkomen in de Middellandse Zee. Ze vinden de dood omdat ze hun recht niet kunnen uitoefenen, namelijk op een normale manier een vluchtelingenstatus aanvragen. Dit is onmogelijk omdat de Europese Unie er alles aan doet om zo weinig mogelijk vluchtelingen zelfs maar in de aanvraagprocedure te laten stappen.

Intal op het World Social Forum - deel 3

Een staalblauwe hemel en een warme ochtendzon. Geen betere omstandigheden om de dag te starten. Met opgeladen (camera)batterijen, toegangsbadge en een lijst met grondig geselecteerde workshops rond klimaat trokken we richting campus. Met dank aan de supervriendelijke vrijwilligers geraakten we nog net op tijd in de workshop over 'climate change vs capitalism' georganiseerd door G3W en IBON International. Doorheen de dag konden we mensen uit Tunesië, Frankrijk en Brazilië voor de lens krijgen.

Intal op het World Social Forum - deel 2

De tweede dag schoten we nog vroeger uit de startblokken om het eerste dagreccord op z’n minst te evenaren. Met twee interviews voor het begin van de eerste plenaire vergadering – iemand van Tanzania en Argentinië – zaten we al meteen goed op schema.

Inhoud syndiceren