Blog van florisvo

schrijfsels uit Ecuador - 12

Cuenca, 17 de diciembre de 2007

Schrijfsels uit Ecuador - 10

Dag dag,

Veel te vertellen over de laatste dagen! We zijn gestart met onze eerstelijnsstage, en wel met een bijzonder spirituele eerste les, waarover straks meer...

Wat voorafging:

schrijfsels uit Ecuador - 9

Mijn weekje in afzondering zit er bijna op, en 't was er één met de nodige variatie op het normale thema:

schrijfsels uit Ecuador - 8

Cuenca, 27 november 2007

Een waterbed

Vandaag was het een heerlijke stagedag. In de voormiddag waren er geen andere studenten, dus kon ik alle kindjes onderzoeken, echt heel fijn. De kinderen hier zijn bij momenten supergrappig!

n de nammiddag gingen we met het busje van de univ naar een gezondheidscentrum in de buurt, samen met de proffen van pediatrie en gynaecologie. De gynaecoloog was te laat, waarop de hele bus begon te roepen om een ijsje, de pediater nog het luidst. Zie't in België niet direct gebeuren, zo lekker informeel, en we hebben ons ijsje nog gekregen ook!

schrijfsels uit Ecuador - 7

Vorige week liepen we stage in Zamora, een klein stadje op zo’n 270km ten zuidwesten van Cuenca. In Zamora zelf is niet direct veel te beleven. Om die leegte op te vullen, organiseren ze hier elke week wel één of ander feest. Dat was nu niet anders. Ingrediënten van dienst waren: een missverkiezing (obligaat bij een doorsnee Ecuadoriaans feest), de jaarlijkse desfile, de Kermis en optredens.

Schrijfsels uit Ecuador - 6

Het zijn drukke dagen in Cuenca. De feesten, vegelijkbaar met de Gentse variant, zitten daar voor iets tussen. Een eerste, niet onbelangrijk gevolg van de feesten hier, is dat wij 4 dagen vrij hadden. En die hebben we tenvolle benut!

Schrijfsels uit Ecuador - 5

Mocht u de ambitie hebben om een muzikale carrière te starten, maar niet onmiddellijk over de benodigde vocale capaciteiten beschikken, dan heb ik deze week dé oplossing voor uw probleem gevonden. Kom naar Ecuador, het land waar men zingt met het hart in plaats van de stem, het land waar je geen nachtegaal moet zijn om met de micro in de hand een podium te bestijgen.

Inhoud syndiceren