Blog van isabelle.v

Obama en Cuba: Times they are a-changing

We kunnen de laatste tijd de krant niet meer openslaan of we lezen hoe de Amerikaanse president Barack Obama de ene geste na de andere doet. Zijn nieuwe beleid naar Cuba toe is daar een treffend voorbeeld van.

paaseitjes voor Cuba

Paaseitjes voor Cuba.
Doe mee!

Ook dit jaar organiseren Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) en Initiatief Cuba Socialista (ICS) een paascampagne. De opbrengst van de campagne gaat naar de Cubaanse gezondheidsvakbond SNTS. Zoals elk jaar worden er zakjes met vijf grote paaseieren verkocht aan 3 euro. De opbrengst gaat integraal naar Cuba!

Chilenos , amigos del pueblo palestino !

Ik was verbaasd toen ik gisteren op de Mo* wereldblog las, dat een grote Palestijnse diaspora zich in Chili bevindt .
Zelfs mijn Chileense vriend viel een beetje uit de lucht. Met 400.000 in totaal, vormt de Palestijnse gemeenschap een belangrijke minderheid binnen het land. Palestijnen hebben een plaats weten te veroveren in de Chileense samenleving. "Palistino" bijvoorbeeld, een voetbalploeg uit de Chileense eerste klasse, verloor vorig jaar nipt het kampioenschap.

Obama, yes you can !

"Als meneer Obama wil praten, dan praten we. Als hij dat niet wil, dan niet. Het wordt steeds moeilijker Cuba te isoleren." Dit zei Raúl Castro gisteren op de Latijns-Amerikaanse top in Brazilië. Deze Latijns-Amerikaanse top kan gerust historisch genoemd worden. Want zoals MO* het zo mooi uitdrukt: het is de 1ste top van Latijns-Amerikaanse landen zonder hun 'schoonmoeders' .

Bye Bye Bush. Laten we bruggen naar Cuba bouwen !

Bush verlaat de scène en er lijkt een opening gemaakt te worden naar een ander/beter Cuba-beleid. Althans dat is de teneur van een recent rapport uitgebracht door de Amerikaanse denktank 'Brookings Institute'. In het rapport staan de verschillende stappen beschreven die de nieuwe regering van de V.S. moet ondernemen om de banden met Latijns-Amerika terug aan te halen.

Che Presente komt er aan !

Binnenkort is het terug zover ! ICS (zusterorganisatie van intal) organiseert voor de 15de maal Che Presente. Voor de eerte keer op een ZONDAG, maar met een heerlijke Che brunch vanaf 12u30.

Zondag 26 oktober 2008 - Che Presente - draag zelf je steentje bij !

Hola !

De 15de editie van Che Presente gaat opnieuw door aan de Vrije Universiteit van Brussel, maar ditmaal op een zondag 26 oktober van 12u30 tot 23u.

De Orishas houden van Cuba ... EN wij ook !

" Ik ben fier op de erfenis van Castro" verkondigt Roldán Gonzáles, zanger van Orishas in de ZONE02 en De Standaard. De Orishas zijn dit jaar terug te bewonderen op Brussels gezelligste festival 'Couleur Café'. Ze hebben net hun vijfde album 'Cosita Buena' uitgebracht. Terug volgens origineel Orishas-recept: traditionele Cubaanse ritmes gecombineerd met rap, dancehall en rock.

EU heft sancties tegen Cuba op !

Nieuwe VS-stunt: Solidariteitsdag met Cuba

De VS riep gisteren, 21 mei 2008, voor de eerste maal uit tot 'solidariteitsdag met Cuba.'

Het Cubaanse volk heeft onze hulp nodig !!!

"The Cuban people need your help! People all over the world are joining together on Cuba Solidarity Day, this May 21, to stand beside the people of Cuba in their struggle for freedom and democracy."

Bush zijn speech blonk ook weer uit in goede bedoelingen:  

Inhoud syndiceren